logo Puister Deneke Architecten

deel op Facebook
Renovatie huis Elsschotlaan

voorgevel na de renovatie

Renovatie huis Elsschotlaan

Groningen

Het woonhuis dateert uit de late jaren zeventig en heeft aan weerszijden twee uitbreidingen van begin jaren negentig. Wij hebben met één ingreep extra ruimte geschapen op de verdieping, de entree van de woning herkenbaar gemaakt en de donkerbruine knusheid vervangen door een transparante, lichte en continue ruimte. De nieuwe gevels zijn terughoudend vormgegeven in grijstinten. De onbehandelde houten delen van de gevelbekleding zijn een zorgvuldige herintroductie van de schrootjes. Achter de woning is een garage met dezelfde materialen vormgegeven. De deuren in voor en zijgevel van de garage zijn, net als de voordeur van het woonhuis, naadloos in de gevelbekleding opgenomen.