logo Puister Deneke Architecten

Droomhuisboek Meerhoven

Eindhoven

De gemeente Eindhoven heeft in Meerwijk kavels in de verkoop waar u uw eigen droomwoning kunt bouwen. Wij hebben voor deze locatie een woonhuis ontworpen en laten toetsen door de afdeling Ruimtelijke Ordening van de gemeente en de welstandscommissie. Het huis kan dus zo gebouwd worden.

type ENS-L1

Download de folder als PDF 

In goede samenwerking met Vos Bouwbedrijf hebben wij de hier getoonde woning ontwikkeld. Desgewenst kunt u op afspraak onze modelwoning bezichtigen. Samen met u zoeken wij naar uw specifieke woonwensen en leveren maatwerk waar nodig. Praktische plattegronden, degelijke materialen en verfijnde detaillering zijn belangrijke kenmerken van onze woningen.


Ontwerp

De begane grond is één grote ruimte, met uitzondering van het toilet en de hal. De stalen trap staat in het hart van de woning. Schuifpuien geven vanuit de woonkamer direct toegang tot de tuin. In de tuin achter de woning staat een buitenberging, bijvoorbeeld voor het stallen van uw fietsen. Op de verdieping zijn drie royale slaapkamers, hiervan is één splitsbaar in bijvoorbeeld een slaapkamer en een inloopkast. Tevens is er een ruime badkamer en een berging waarin de
installaties zijn verwerkt. Uiteraard kan de indeling van de woning geheel aan uw wensen worden aangepast.

Materialen

Drie gevels zijn uitgevoerd in stucwerk in een door u te kiezen kleur. De langsgevel is bekleed met antraciet gevelplaten evenals het dakoverstek. Op twee hoeken van de woonkamer en de vide zijn grote hoge glaspuien van hout in gelakte uitvoering geplaatst.


Toelichting op de prijs

De prijs van de woning is opgebouwd uit de onderdelen zoals in de toelichting Prijsvermelding- en garantie, behorend
bij het droomhuisboek van de Gemeente Eindhoven, vermeld staat. De definitieve prijs is afhankelijk van uw wensen en de te kiezen opties, bijvoorbeeld een ander gevelmateriaal of domotica.


Omschrijving, opties en variaties

In plaats van gevelbeplating kunt u ook kiezen voor een ander materiaal, bijvoorbeeld horizontale houten latten of
keramische tegels, onder voorbehoud van welstandsgoedkeuring. Op de zonbelaste gevels kunt u kiezen
voor handbediende of elektrische verticale buiten zonwering. Het energieverbruik en de isolatie van
de woning voldoen aan de huidige regelgeving. Desgewenst kan voor een hogere isolatiewaarde gekozen worden.
Ook kunnen op het dak zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit worden geplaats. Met een aantal aanpassing is de woning ook energieneutraal te maken. Ten behoeve van de verhoging van uw comfort kan de woning voorzien worden
van Domotica. Deze vrijstaande woning kan desgewenst ook als een twee-onder-een-kapwoning gebouwd worden. Zie hiervoor ons ontwerp ENS-L2 in het Droomhuisboek.